Schoenmaat

Het blijft lastig om de juiste maat te bepalen op afstand, maar wij doen er alles aan om dit zo simpel mogelijk te maken. Sneakertjes kunnen uiteraard geruild worden als ze dan toch te groot of te klein blijken te zijn. Dat duurt dan weer een paar dagen en het brengt extra kosten met zich mee…kortom dat is niet prettig.

De juiste maat

Wij meten alle sneakertjes op zodra ze hier binnenkomen. Daarbij meten we de binnenzool. Deze afmetingen staan in centimeters vermeld in het 3e tabelletje van het overzicht “hoe meet ik mijn maat”. Heel belangrijk is, dat de voetjes altijd 1 tot 0,5 cm kleiner zijn dan de afmeting van de binnenzool.

Voorbeeld: de voetjes zijn 10 cm dan moeten de sneakertjes een binnenzool hebben waarvan de lengte tussen de 10,5 en 11 cm is. Bij Converse sneakertjes kom je dan uit op maatje 17 of 18. Zijn er 2 geschikte maten, dan adviseren wij altijd de grootste te kiezen. Zodat kunnen de sneakertjes langer mee. In dit geval raden wij dus maat 18 aan.

Meet je de voetjes van een baby op?  Let dan op dat ze de voetjes strekken. De meeste kindjes zijn geneigd de voetjes samen te trekken. Door het voetje zachtjes te kietelen strekken ze de voetjes meestal uit en dan kun jij de goede lengte meten.

Blijf controleren
Kindervoeten kunnen snel groeien. Controleer daarom de voetjes regelmatig op rode plekken. Deze kunnen wijzen op te kleine schoenen.
Veel van onze schoenen hebben een uitneembare binnenzool. Controleer of de schoenmaat nog de juist is door de binnenzool uit te nemen en het voetje van het kind erop te plaatsen. De teentjes mogen niet bij de rand komen. Geen uitneembare binnenzool? Zet het voetje op een stuk papier en teken de voetomtrek. Knip het uit en kijk of het nog in de schoen past.