Schoenmaat

Het blijft natuurlijk lastig om de juiste maat te bepalen op afstand, maar wij doen er alles aan om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Natuurlijk kunnen de sneakertjes geruild worden als ze te groot of te klein blijken te zijn. Maar dan duurt het weer een paar dagen en het brengt weer extra kosten met zich mee…kortom dat willen we niet.

De juiste maat

Hoe bepalen wij de maten?
Zodra de sneakertjes in ons magazijn arriveren, wordt eerst de lengte van de binnenzool gemeten. Deze cm’s staan vermeld in het 2e tabelletje van het overzicht “hoe meet ik mijn maat”, welke je bij iedere productpagina terugvindt. Heel belangrijk is, dat deze cm’s niet overeen moeten komen met de aantal cm van de voetjes. De voetjes moeten namelijk altijd 1 tot 0,5 cm kleiner zijn als de lengte van de binnenzool. De corresponderende lengte van het voetje staat hier achter vermeldt.

Wanneer de lengte van de voetjes bijvoorbeeld op 10 cm uitkomen, dan moeten de sneakertjes een binnenzool hebben waarvan de lengte tussen de 10,5 en 11 cm is. Bij Converse sneakertjes bijvoorbeeld kom je dan uit op maatje 17 of 18. In het geval dat er 2 geschikte maten zijn adviseren wij altijd de grootste te kiezen. Zodat ze langer mee kunnen. Dus in dit geval raden wij dus maat 18 aan.

Baby-voetjes meten
Meet je de voetjes van een baby’tje op let dan op dat ze de voetjes uit strekken. De meeste kindjes zijn geneigd de voetjes samen te trekken met al dat gedoe daaronder. Door het voetje zachtjes te kietelen strekken ze de voetjes meestal uit en dan kun je de goede lengte meten.

Blijf de maat controleren
Kindervoeten kunnen snel groeien, controleer daarom de voetjes regelmatig op rode plekken. Deze kunnen erop wijzen dat de schoenen klein zijn. Veel van onze schoenen hebben een uitneembare binnenzool. Om te controleren haal je de binnenzool uit de schoen en zet je de voet van het kind erop, de teentjes mogen niet bij de rand zitten. Als de binnenzool er niet uit kan zet dan een voetje op een stukje karton of papier en teken de voetomtrek. Knip het uit en kijk het nog in de schoen past.